На окупований Донбас вторгнувся гумконвой: деякі вантажівки заповнені на 10%

11:45, 27.04.2017
На окупований Донбас вторгнувся гумконвой: деякі вантажівки заповнені на 10%

Гумконвої до терористів приїздять все рідше, а продуктів у них стає все менше

На окуповану частину Донбасу вторгся черговий гумконвой, при цьому спостерігачі відмітили, що деякі із 41 вантажівки заповнені лише на 10%.

Даржавна прикордонна служба України повідомляє, що автівки гумконвою з Росії проїхали з 6.50 до 7.40 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган".

У вантажівках нібито перевозили дитячі продукти харчування та один автомобіль - з медикаментами.

Особливістю даного вантажу є невідповідність кількості вантажівок, заявлених в попередній ноті РФ. А автомобіль з медикаментами був заповнений лише на 10 %.

"Оскільки переміщення гумконвою знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - йдеться у повідомленні ДПСУ.

Всього в'їхало 2 колони гумконвою, тобто лише 41 автомобіль.

Як повідомляла "УМ", у березні в МЗС Росії повідомили, що скоротять кількість гумконвоїв для Донбасу, тому автівки з РФ будуть нелегально в'їжджати до Донбасу лише раз на місяць.

Цим повідомленням російські чиновники показали, що не володіють реальними даними щодо "допомоги" терористам або свідомо перекручують факти, адже із початком 2016 року гумконвої вриваоися на територію України в середньому раз на місяць.