У Чорному морі російський розвідувальний корабель отримав пробоїну від судна, що перевозило худобу

15:42, 27.04.2017
У Чорному морі російський розвідувальний корабель отримав пробоїну від судна, що перевозило худобу

Російський "Лиман" у жовтні 2016 року проходив Босфор (Reuters)

У Чорному морі неподалік Туреччини зіткнулися два кораблі, у результаті російський розвідувальний човен отримав пробоїну від судна "Ашот-7" під прапором Того, що перевозило худобу.

Про те, що розвідувальний корабель Чорноморського флоту РФ "Лиман" отримав пробоїну нижче ватерлінії, повідомили в міністерстві оборони РФ.

"Екіпаж корабля веде боротьбу за живучість судна", - йдеться в повідомленні відомства.

Ніхто з членом екіпажу "Лиману" не постраждав, стверджують у міноборони РФ.

"О 12:00 в район події направлені кораблі Чорноморського флоту. Зі складу чергових сил флоту в район події вилетіла рятувальна команда на літаку Ан-26", - повідомили в Міноборони РФ.

У той же час турецьке державне інформаційне агенство Daily Sabah стверджує, що прибережній охороні Туреччини вдалося врятувати усіх 78 членів екіпажу..

"Екіпаж не зміг утримати корабель на плаву, але всі 78 членів екіпажу були успішно врятовані турецькою береговою охороною", - повідомляють турецькі ЗМІ.

"Лиман" - середній розвідувальний корабель Чорноморського флоту. Повідомлялося, що в кінці січня корабель повернувся з походу в Середземне море. Він виконував завдання у складі постійного оперативного з'єднання ВМФ Росії в Середземному морі.