У Київраді СБУ провела обшук: затримано «свободівця» за торгівлю надрами

07:31, 28.04.2017
У Київраді СБУ провела обшук: затримано «свободівця» за торгівлю надрами

Максима Запаскіна затримали у Київській облраді на хабарі (Київська обласна прокуратура)

Надвечір у приміщенні Київської обласної ради СБУ та обласна прокуратура провели обшук за підозрою в хабарництві, у результаті затримали депутата ради Максима Запаскіна, якого підозрюють в отриманні хабара за дозвід на використання природних ресурсів.

Обшук також відбувся у кабінеті голови Київської облради Ганни Старикової.

"Слідчими прокуратури міста Києва спільно з оперативними працівниками СБУ в місті Києві та Київській області 27.04.2017 викрито на корупційному злочині депутата Київської обласної ради, голову постійної комісії з питань екології, природокористування, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій Київської обласної ради", - повідомляє обласна прокуратура.

Там відзначили, що депутат вимагав від директора одного з підприємств Київської області 10 тисяс доларів США за погодження очолюваною ним комісією проекту рішення Київської обласної ради щодо надання підприємству спеціального дозволу на користування надрами, а також за вжиття усіх залежних від нього заходів щодо прийняття цього рішення на сесії Київської обласної ради.

"Зловмисника затримано після отримання ним другої частини неправомірної вигоди у сумі 6000 доларів США та прийняття Київською обласною радою рішення про погодження клопотання суб'єкта підприємницької діяльності щодо надання спеціального дозволу на користування надрами", - розповідають про події у прес-службі прокуратури Київської області.



Народний депутат України від «Батьківщини» Вадим Івченко розповів деталі про події, які відбуваються у Київській облраді: "СБУ взяла на хабарі у сумі 10 тис. керівника екологічної комісії. Це депутат від партії "Свобода", сказав він в інтерв'ю телеканалу ZIK.

З його слів, СБУ отримала дозвіл на обшук у всьому приміщенні, у тому числі й голови Київської облради, яка є представницею "Батьківщини".

Народний депутат зауважив, що поведінка тих, хто прийшов з обшуками, була досить брутальною: "Вони відштовхували жінку, людину, яка не фігурує у жодних справах".

"Ганна Старикова закрилася у кабінеті, усіх видворили з приймальні. Близько 15 депутатів від "Батьківщини" намагалися прорватися до Старикової в кабінет. Але їх туди не пропускає СБУ. Бо там обшуки", - цитує власне джерело в облраді "Українська правда".

Голова регламентної комісії облради Роман Титикало пояснив, що обшуки у Старикової пов’язані з затриманням хабарника.

"Обшук проходить у зв’язку з затриманням Максима Запаскіна. СБУ шукає рішення і документи, пов’язані з цими речами – з наданням дозволу на користування надрами за хабар", - сказав Титикало.

Він додав, що Стариковій стало зле.

"Була потасовка, силовим чином СБУ гамалася птрпити у кабінет, виламала двері, обшукали, Ганну Вікторівну хватали за руки, їй стало зле, наразі швидка надає їй допомогу", - сказав Титикало.