Бюро ПАРЄ висловило недовіру Педру Аграмунту, який не хоче йти з посади

12:08, 28.04.2017
Бюро ПАРЄ висловило недовіру Педру Аграмунту, який не хоче йти з посади

Педру Аграмунту депутати ПАРЄ висловили недовіру

Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи висловило недовіру президенту організації Педру Аграмунту, який попри обіцянки, так і не подав у відставку.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава української делегації Володимир Ар'єв.

"Президент ПАРЄ Аграмунт не написав заяву про відставку, не з'явився на Бюро і, відповідно, не зробив жодної заяви, обіцяної раніше. Бюро Асамблеї щойно абсолютною більшістю голосів висловило йому недовіру і відмовило в дозволі здійснювати візити, робити заяви і та проводити іншу активність від імені ПАРЄ", - написав народний депутат України, що входить до делегації в ПАРЄ.

Він зазначив, що ПАРЄ не має процедури відкликання президента з посади, адже за час існування асамблеї такої потреби не виникало.

"За 50 років не було потреби. Тепер регламентний комітет має розробити цю процедуру. Я не думаю, що тепер хтось тут захоче мати справи з РФ взагалі. Токсично", - додав голова української делегації.

Нагадаємо, що відставки Педра Аграмунта делегати ПАРЄ стали вимагати після того, як він з'їздив разом із росіянами до Сирії, а ще після звинувачень у корупції.

Обговорення кандидатури виконуючого обов'язки президента ПАРЄ вже розпочалося.

Одним із кандидатів називали українського парламентаря Георгія Логвинського, але той наразі відмовився від такої перспективи на користь колегі із Німеччини.

"У фінал, грубо кажучи, зайшли 2 особи: пан Аксель Фішер (голова групи Європейської народної партії в ПАРЄ) і я. Але ми вирішили, що в інтересах України буде підтримати президента групи, що нас підтримує, і таким чином, ми змогли б домогтися більше високих результатів. Тому я зняв свою кандидатуру на користь глави політичної групи", - сказав він в інтерв'ю 1+1.

За словами Логвинського, обіймати посаду в. о. Президента ПАРЄ мають право 6 віце-президентів асамблеї від групи Європейської народної партії.

Депутат зазначив, що Аксель Фішер спочатку відмовився займати цей пост у разі відставки Аграмунта, однак в останній момент погодився.