У Віктора Януковича конфіскували майже 1,5 мільярда доларів

12:45, 28.04.2017
У Віктора Януковича конфіскували майже 1,5 мільярда доларів

Гроші Януковича були заблоковані на рахунках більше двох років (ZN.ua)

Український суд останньої інстанції конфіскував у Віктора Януковича та його отчення майже 1,5 мільярда доларів.

Про це повідомляють Петро Порошенко, Олександр Турчинов та Юрій Луценко.

Гроші вже перераховані до державного бюджету, запевний Президент України.

Він повідомив, що гроші підуть на посилення силового блоку України, соціальні потреби військових та інших верств населення.

"Я приїхав сюди після доповіді генерального прокурора та секретаря Ради національної безпеки й оборони про те, що завершено слідство, прийнято рішення суду – і сьогодні в нуль годин воно вступило в законну силу – про конфіскацію 1 мільярда 400 мільйонів доларів, які належали колишньому президенту та його кліці", – сказав Петро Порошенко.

Він зазначив, що гроші були вкрадені в народу України, а тому "ці кошти мають піти на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, закупівлю новітніх засобів радіоелектронної боротьби, контрбатарейних радарів, новітніх дронів".

Конфісковувати гроші через суд було необхідно, адже Верховна Рада так і не прийняла закон про спецконфіскацію, наголосив Олександр Турчинов під час брифінгу в "Ощадбанку", інформує прес-служба РНБО.

"Враховуючи, що так і не спромоглась ВРУ прийняти це рішення, хочу подякувати Генеральній прокуратурі, особисто генеральному прокурору України Юрію Луценку, що вони без зайвого піару професійно відпрацювали справу і отримали не просто рішення про попередню конфіскацію, а вирок суду, остаточне рішення, щодо зарахування цих коштів до державного бюджету України", – заявив Турчинов.

В РНБО, однак, не вказали. який саме "суд останньої інстанції" виніс це рішення.

Як відомо, 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1,42 млрд доларів на рахунках нерезидентських компаній пов’язаних з Віктором Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов’язаними з ними особами.