У Балаклії знесуть 4 багатоповерхівки, пошкоджені вибухами

13:20, 28.04.2017
У Балаклії знесуть 4 багатоповерхівки, пошкоджені вибухами

Про те, куди будуть відселяти мешканців пошкоджених багатоповрехівок, влада наразі не повідомляє (ВВС Україна)

У Балаклії Харківської області 4 багатоповерхівки підлягають знесенню після вибухів на складі боєприпасів.

Всього в результаті надзвичайної ситуації, що призвела до значних руйнувань, пошкоджені 392 об'єкта, 2 будинки були повністю зруйновані.

Про це повідомив голова Балаклійської РДА Степан Масельський, передає прес-служба Харківської обласної державної адміністрації.

"У багатоквартирному житловому фонді пошкоджені 117 будинків, з яких 4 підлягають знесенню. У приватному секторі найбільш пошкоджені 228 будинків, 2 зруйновані. Пошкоджено 14 об'єктів соціальної сфери, з них 8 навчальних закладів, 4 заклади культури, 1 заклад охорони здоров'я та 1 установа спорту" , - заявив Масельський.

Заступник голови ХОДА Євген Шахненко повідомив, що на даний момент основні роботи по заміні вікон та ремонту покрівель в багатоквартирних будинках Балаклії виконані більш, ніж на 90%.

У п'ятницю, 28 квітня, стало відомо, що у лікарні померла жінка, яка отримала поранення під час детонації боєприпасів. Нагадаємо, ще одна жінка загинула в Балаклії під завалами власного будинку.

Напередодні, 27 квітня, журналіст Юрій Бутусов повідомив, що за результатами слідчого експеременту, версія про підрив військових складів за допомогою безпілотника не підтвердилася.