Євробачення-2017: делегація Болгарії прибула першою до Києва

15:09, 29.04.2017
Євробачення-2017: делегація Болгарії прибула першою до Києва

Перша делегація від Болгарії у складі семи осіб прибула першою для участі в пісенному конкурсі Євробачення-2017 до Києва в суботу.

 

При цьому, виконавець Крістіан Котов, який представлятиме Болгарію на конкурсі, ще не прибув.

 

Згідно з прогнозами букмекерів, Болгарія може зайняти друге місце в пісенному конкурсі Євробачення.

 

Водночас, як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, минулої доби прикордонники оформили в аеропортах «Бориспіль» і «Київ» (Жуляни) перших двох учасників, які прибули на пісенний конкурс "Євробачення".

 

Загалом, за інформацією прикордонників, рейсами «Баку-Київ», «Лондон-Київ», «Стамбул-Київ» та «Дубаї-Київ» для участі в конкурсі та його забезпеченні прибули 13 осіб.

 

«Наразі пропуск через державний кордон учасників «Євробачення-2017» здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України у пріоритетному порядку, особлива увага  під час прибуття учасників конкурсу приділятиметься безпековій складовій та підтриманню правопорядку в пунктах пропуску», - йдеться у повідомленні.

 

Прикордонники передбачають, що основними пунктами, які будуть задіяні під час пропуску учасників та гостей «Євробачення», будуть пункти пропуску для повітряного сполучення, на які припаде до 70 % від загальної кількості прибуваючих. Тоді як 20 % гостей скористаються автомобільними пунктами пропуску, а ще 10 % - залізничним сполученням.

 

Нагадаємо, 9 та 11 травня в Києві відбудуться півфінали Євробачення-2017, тоді як 13 травня визначиться переможець у фіналі конкурсу.