В Одесі моряки готові стріляти у провокаторів і диверсантів на об’єктах флоту

18:52, 29.04.2017

Командування Військово-морських сил України попереджає про готовність застосувати вогнепальну зброю у разі провокацій стосовно військових об'єктів або моряків в Одесі під час травневих свят.

 

Про це йдеться у зверненні командування ВМС України на сторінці у Facebook, оприлюдненому в суботу.

 

«Командування Військово-Морських Сил ЗСУ звертається до місцевих органів влади, до громадян з проханням бути пильними, не «вестися» на провокації російських спецслужб, зберігати спокій, дотримуватися законів України, а у разі виявлення підозрілих осіб у місцях дислокації військових об'єктів, негайно повідомляти військове командування і правоохоронні органи», - йдеться у зверненні.

 

Зазначається, що останнім часом почастішали випадки спроб вчинення провокацій, диверсій, терористичних актів, інших протиправних дій проти військових об'єктів, особливо баз (арсеналів), складів тощо.

 

Зокрема, противник активізував свою підривну діяльність, в тому числі й глибоко в тилу, про що свідчать факти застосування ним безпілотних літальних апаратів (квадрокоптерів), використання саморобних вибухових пристроїв, організація різного року провокацій.

 

«Подібне, на жаль, має місце і в зоні відповідальності ВМС України. Причому, антиукраїнські сили свої ганебні наміри цинічно «підганяють» під свята і роковини трагічних подій 2 травня 2014 в Одесі», - наголошується у зверненні командування українського флоту.

 

У разі будь-яких спроб провокацій, «неадекватних дій з боку деструктивних елементів стосовно військових об'єктів або військовослужбовців» моряки вживатимуть адекватні заходи реагування, аж до застосування зброї.

 

«Проти нашої країни вже четвертий рік ведеться гібридна війна, ми живемо і діємо в умовах особливого періоду, в умовах проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях», - нагадують у ВМС.

 

Нагадаємо, 2 тисячі правоохоронців охоронятимуть спокій Одеси у першій декаді травня. Правоохоронці обіцяють дуже жорстко діяти по відношенню до провокаторів, які «шукатимуть пригод» на річницю трагедії 2 травня.