У Ростові-на-Дону навчали російській пропаганді журналістів з Донецька і Луганська

14:36, 03.05.2017

Федеральна служба безпеки Росії провела навчання основним методам ведення інформаційної війни проти України журналістів з окупованих територій Донбасу під виглядом форуму ву Ростові-на-Дону. 

 

Про це повідомив народний депутат, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook  в середу.

 

За його даними, на форум, який курувало ФСБ, формально запросили медіа-компанії терористичних ЛНР/ДНР, тобто представників інформаційних ресурсів сепаратистів.

 

Теми так званого «форуму»: розвиток молодіжних інтернет-ЗМІ, фотожурналістика, друковані ЗМІ.

 

«Формальним ініціатором проведення "форуму" виступила група депутатів Держдуми Росії. Насправді "форум" є продовженням серії заходів ФСБ РФ (попередній такого роду був проведений у середині лютого 2017 року) з розширення цілеспрямованої дезінформаційно-пропагандистської діяльності і навчання "журналістів" "Л/ДНР" основним методам ведення інформаційної війни проти України", - написав пан Тимчук.

 

Депутат додає, що цього разу тренінги ФСБ були спрямовані на забезпечення інформаційно-психологічного впливу на молоду аудиторію, включно з дітьми.

 

«Основні тези форуму: поліпшення інформаційного опору українським ЗМІ у висвітленні ситуації на Донбасі з орієнтацією на молодь і підлітків. Для участі в форумі були направлені представники основних телевізійних каналів "ДНР" ("Новоросія", "Оплот" та інші), а також т.з. стрімери, які працюють на російські і проросійські медіа-ресурси на Донбасі», - зауважує Дмитро Тимчук.