Депутат Європарламенту Елеонора Форенца святкувала Першотравень з бойовиками ЛНР

16:39, 03.05.2017
Депутат Європарламенту Елеонора Форенца святкувала Першотравень з бойовиками ЛНР

Італійська комуністка Елеонора Форенца.

МЗС України підтвердило інформацію про те, що депутат Європарламенту від Італії, комуністка Елеонора Форенца брала участь у «першотравневих урочистостях», організованих ватажками терористичної ЛНР в окупованому Луганську 1 травня.

 

Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца, передає видання «Українська правда» у середу.

 

Відтак, МЗС України планує внести пропозиції щодо притягнення до відповідальності учасників провокації.

 

За словами пані Беца, ще 28 квітня МЗС України надіслало ноту до МЗС Італії про неприпустимість порушення українського законодавства та вимоги вжити заходів щодо попередження такого візиту.

 

"За результатами МЗС Італії надіслало всім компетентним органам та організаторам цієї провокації інформацію щодо відповідальності за порушення українського законодавства. Італійська сторона наголосила, що це окрема ініціатива окремих представників Італійської комуністичної партії, і вона жодним чином не відповідає офіційній позиції Італії щодо територіальної цілісності та суверенітету України", - зазначила речник МЗС України.

 

І додала: "З нашого боку, звісно, що будуть вноситися пропозиції щодо застосування відповідальності до зазначених осіб".

 

Раніше в окупованому Луганську заявили, що провели заходи, присвячені Першотравню, і участь в них взяли представники понад 20 країн.

 

За словами ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького, у "першотравневих урочистостях" взяли участь представники Російської Федерації, Південної Осетії і Абхазії. Також він сказав, що до окупованого Луганська прибула депутат Європарламенту від Італії Елеонора Форенца.