В Україні планують перенавчити 22 тисячі вчителів початкової школи

13:15, 04.05.2017
В Україні планують перенавчити 22 тисячі вчителів початкової школи

Лілія Гриневич обіцяє перенавчити тисячі "перших вчителів".

Для впровадження інтегрованого підходу в навчанні, який передбачено концепцією нової української школи, потрібно перенавчити 22 тисячі вчителів початкової школи в Україні до 2018 року.

 

Про це заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич в ефірі 5 каналу в четвер.

 

"Я сподіваюся, що нам вдасться запустити цей процес в початковій школі і далі потроху рухатися в 2018-2019 навчальному році. Зараз ми будемо апробувати, пілотувати нові програми, ми збираємося наприкінці травня представляти новий стандарт початкової школи, і там буде презентований саме інтегрований підхід. Для того, щоб цей інтегрований підхід торкнувся всіх дітей в першому класі в 2018-2019 році, нам треба перенавчити 22 тисячі вчителів", - сказала пані Гриневич.

 

За її словами, запровадження інтегрованого підходу в навчанні сприятиме формуванню у дітей цілісної картини світу.

 

Міністр освіти також зазначила, що концепція нової української школи «передбачає не просто певний об'єм знань, а формування навичок користуватися ними в повсякденному та професійному житті, а також формування цінностей».

 

Крім того, паралельно з цим процесом осучаснення та розвантаження від зайвого матеріалу пройдуть програми інших класів. Зокрема, вже проведено обговорення та зміни існуючих програм 1-4 класу. Також у березні відбулося обговорення оновлених навчальних програм для 5-9 класів.