На Донбасі зупиняються захоплені бойовиками шахти і заводи

10:11, 05.05.2017

Захоплені російськими окупантами і бойовиками терористичних ЛНР і ДНР українські підприємства зупиняються на неконтрольованій частині Донбасу.

 

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Георгій Тука в ефірі "5 каналу" в ніч на п’ятницю.

 

Пан Тука наголосив, що Росії не потрібне антрацитове вугілля з Донбасу, тому шахти й зупиняються.

 

"Ті шахти, які видобувають антрацитову групу вугілля, – хрест. Це вугілля ані на тих територіях, ані в Федерації нікому не потрібне. Свого вистачає більш ніж. Єдиний шлях - закриватися. Шахта Засядька вже закрита, люди отримали повідомлення про відпустку на невизначений термін за власний рахунок", - сказав заступник міністра.

 

Пан Тука також зазначає, що на дороге обладнання загарбаних комбінатів і заводів чекає демонтаж до Росії.

 

"Металопідприємства, зокрема Алчевський і Єнакієвський комбінати, скоріше за все, як би це прикро не звучало, обладнання буде перевезено в Росію. Бо, зокрема, на Алчевському, незадовго до цих подій було придбано надсучасне обладнання за величезні кошти і кредитні зобов'язання", - каже заступник міністра.

 

Нагадаємо, під час так званої торгової блокади Донбасу бойовики ОРДЛО заявили про перехід під їхнє «зовнішнє управління» низки підприємств на окупованій території, які перебували під українською юрисдикцією.

 

У Кремлі  заявили, що не вважають "віджиманням" так звану "націоналізацію" підприємств.