В Москві на мітинг проти Путіна вийшов Ільдар Дадін із прапором України

09:39, 07.05.2017
В Москві на мітинг проти Путіна вийшов Ільдар Дадін із прапором України

Ільдар Дадін вийшов на мітинг з українським прапором, але покидати Росію не планує (УНІАН)

Ільдар Дадін, якого світові правозахисники називали в'язнем сумління в Росії, прийшов на антипутінський мітинг до річниці акцій протесту на Болотній площі в Москві з українським прапором на плечах.

"Ходити з прапором України по Москві сьогодні - це те ж саме що з Червоним прапором в 43-му по Берліну", - прокоментував вчинок Дадіна журналіст Роман Цимбалюк.

Він нагадав, що Ільдар Дадін відсидів три роки в колонії за організацію несанкціонованого російською владою мітинга проти війни з Україною.

"Просидів кілька років в колонії тільки за те, що проти війни з Україною. В Інтернеті маса матеріалу, як над ним знущалися в тюрмі за його позицію. Зламати його, судячи з прапора України, не вдалося", - відзначає Роман Цимбалюк.

Спільне фото із Ільдаром Дадіним Роман Цимбалюк опублікував у Facebook.



Нагадаємо, що Ільдар Дадін вийшов на волю із колонії в Алтайському краї 26 лютого.

"Я вижив завдяки підтримці всіх чесних людей. Хочу сказати їм дякую і що я їх люблю. Кажуть, у Росії немає громадянського суспільства. Я думаю, є, воно частина світового суспільства", - сказав Дадін після звільнення біля воріт колонії.

Після цього Дадін організував одиночний пікет під будівлею Федеральної служби виконання покарань, під час якого вимагав розслідувати факти знущання над ним у СІЗО та колонії, а також відставки винних у знущаннях.

10 березня під час акції протесту Дадіна та його побратима Льва Пономарьова, що підміняв із плакатами Ільдара, затримала поліція.