У Києві сталися сутички через прапори СРСР і УПА (фото)

13:25, 09.05.2017
У Києві сталися сутички через прапори СРСР і УПА (фото)

Нетривала сутичка виникла і перед обеліском Слави.

Сутички і штовханина сталися між учасниками проросійської акції «Безсмертний полк» і націоналістами в районі Парку Слави у Києві у вівторок. Зокрема, опонентів  дратувала символіка: одні намагалися пронести червоний прапор СРСР і георгіївські стрічки, інші – прапор УПА.

 

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ.

 

Так, учасники проросійського маршу «Никто не забыт, ничто не забыто» принесли на мітинг у парк Слави червоний прапор з радянською символікою - серпом і молотом.

 

 

Після чого представники націоналістичних організацій почали вимагати від поліцейських прибрати радянську символіку. В цей момент один із молодиків зірвав червоний прапор і розірвав його на шматки.

 

 

До речі, колона проросійської акції увійшла до Парку Слави з гаслами "Ура!" і розташувалися на сходинках обеліска Слави. Тоді як перед самим обеліском розташувалися представники ОУН із великим прапором України.

 

Нова сутичка виникла після того, як представники добровольчого руху ОУН  розгорнули націоналістичний прапор в червоно-чорних кольорах. Однак їхнім опонентам не вдалося відібрати у націоналістів червоно-чорний прапор.

 

Поліція розборонила противників «живим кордоном».

 

За словами заступника голови Нацполіції Андрія Крищенка, правоохоронці затримали двох осіб, які намагалися розгорнути банер з георгіївськими стрічками. У людей похилого віку також вилучили кілька "георгіївських стрічок" і провели з ними роз'яснювальну роботу.

 

 

При цьому, у поліцейських хтось кинув димову шашку з офісу ОУН на вулиці Мазепи, внаслідок чого постраждав один правоохоронець. Відтак, поліція зареєструвала провадження за ч.2 ст.296 КК України "хуліганство.

 

Як повідомив заступник міністра внутрішній справ Сергій Яровий, станом на 13:00 під час заходів 9 травня затримано 45 осіб, із них 25 людей – у столиці.

 

За словами пана Ярового, двох поліцейських травмовано: один у Києві, інший у Запоріжжі. А серед учасників акції поранених немає і до лікарів ніхто з них не звертався.