У Дніпрі арештували першого тітушку за бійку 9 травня

09:54, 12.05.2017
У Дніпрі арештували першого тітушку за бійку 9 травня

"Тітушка" стверджує, що приїхав у Дніпро до брата і битися не хотів.

Суд арештував на 60 діб із правом внесення застави у розмірі 128 тис. гривень учасника масових бійок у Дніпрі під час урочистостей 9 травня. Це перший «тітушка», який опинився за гратами через напади і побиття ветеранів АТО під час акції «Безсмертний полк».

 

Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков у Facebook  в ніч на п’ятницю.

 

Перший дніпровський тітушка вже за ґратами - вироком суду заарештований на два місяці. І настрій різний на двох фотографіях із різницею в два дні. І вілкули не допомогли. Далі гарантовано буде», - написав пан Аваков.

 

 

При цьому, міністр не повідомив прізвище арештованого.

 

Активісти Дніпра наводять у соцмережах подробиці судового засідання під час обрання запобіжного заходу.

 

Зокрема, В'ячеслав Поєздник написав у Facebook: "Суть така, що тітушка прийшла до пам'ятника зустрітися з другом, прізвища не пам'ятає, тільки ім'я, на питання судді, навіщо він завдавав ударів потерпілому ногою по обличчю і тілу, відповісти не зміг, адвокати відводять стріли і принесли нарізки відео, що їхній тітухан нікого не бив, прокурори опротестували відео, оскільки воно змонтоване!».

 

І додає: «Тітушка говорив, що приїхав до брата в Дніпро і брат з адвокатами просили відпустити тітушку під домашній арешт або на поруки до нього додому, але тільки не садити в тюрму його брата. Підсумок суду - 60 днів на нарах або 128 тис. грн застави».

 

Нагадаємо, 9 травня у Дніпрі сталася масова бійка, спровокана «тітушками» щодо ветеранів АТО. Конфлікт спалахнув на підході до пам’ятника, під час проходження колони, організованої партією "Опозиційний блок", після того, як демобілізовані бійці АТО зажадали від організаторів ходи відмовитися від використання партійної символіки.

 

За неспроможність правоохоронців у цій ситуації 10 травня були звільнені начальник поліції області Ігор Репешко, начальник поліції міста полковник Андрій Бідило та їх заступники по забезпеченню громадської безпеки.

 

Того ж дня новим начальником Головного управління Нацполіції Дніпропетровщини був призначений Віталій Глуховеря.

 

Мер Дніпра Борис Філатов закидає організацію масових заворушень персонально Олександру Вілкулу, який був «губернатором» регіону в часи Януковича. Адже «тітушки», які напали на ветеранів АТО, охороняли колону представників «Опоблоку» і Соцпартії.