Заступниці мера Харкова Тетяні Овінніковій інкримінують земельні оборудки

12:13, 13.05.2017
Заступниці мера Харкова Тетяні Овінніковій інкримінують земельні оборудки

Тетяна Овіннікова дерибанила землю в інтересах керівництва мерії Харкова.

Заступник мера Харкова Тетяна Овіннікова сприяла заволодінню земельними ділянками загальною площею понад 25 га на території міста Харков. Слідчі ГПУ вважають, що чиновниця завдала збитки громаді міста на загальну суму майже 129 млн грн.

 

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури у суботу.

 

Роз’яснення ГПУ було оприлюднено після того, як Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про те, що Апеляційний суд  Києва погодив клопотання про арешт заступниці міського голови  Харкова Тетяни Овіннікової з можливістю застави в 30 млн грн.

 

При цьому, Генпрокурор називає пані Овіннікову «одним з ймовірних членів організованої злочинної групи».

 

«Справа розкрадання 650 га землі керівниками Харківської міськради крок за кроком рухається вгору», - написав Юрій Луценко у Facebook  в ніч на суботу.

 

Наразі відомо, що Головне слідче управління ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення службовими особами Харківської міськради кримінальних правопорушень за статтями "шахрайство" (ч. 4 ст. 190), "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" (ч. 5 ст. 191), "створення злочинної організації" (ч. 1 ст. 255) та "зловживання владою або службовим становище" (ч. 2 ст. 364).

 

За даними слідства, службові особи Харківської міськради впродовж 2008-2014 років створили понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів та незаконно привласнили належні територіальній громаді Харкова земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю більше 4 млрд грн.

 

«Встановлено, що до вчинення вказаних правопорушень причетна екс-заступник міського голови – директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради, яка наразі обіймає посаду заступника мера з питань містобудування, архітектури та земельних відносин», - йдеться у повідомленні ГПУ.

 

Тетяну Овіннікову вже повідомили про підозру в «посібництві у незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками в інтересах третіх осіб», нібито наближених до високопосадовців Харківської міськради.

 

«Наразі триває проведення слідчих дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчинених кримінальних правопорушень та усіх причетних до їх вчинення осіб», - додають слідчі ГПУ.