У Кривому Розі і Кам’янському підпалили шинами офіси «Опозиційного блоку» (фото)

13:14, 13.05.2017
У Кривому Розі і Кам’янському підпалили шинами офіси «Опозиційного блоку» (фото)

Офіси "Опоблоку" продовжують горіти на Дніпропетровщині.

Рятувальники двічі ліквідували пожежі, що виникали в регіональних офісних приміщеннях партії «Опозиційний блок», розташованих у Кривому Розі та Кам’янському в ніч на суботу. В обох випадках під вхідними деверима підпалювали автомобільні шини.

 

Про це повідомляє прес-службі Главку Державної служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області в суботу.

 

«Повідомлення про пожежу, що виникла на вулиці Володимира Великого в місті Кривий Ріг до Служби порятунку «101» надійшло о 1:19. Вогнеборці встановили, що горять старі автомобільні шини біля вхідних дверей приміщення офісу політичної партії «Опозиційний блок». Офіс розташований на першому поверсі двоповерхової будівлі», - йдеться в повідомленні рятувальників

 

Зазначається, що вогнем пошкоджено ролет та вхідні двері на загальній площі 2 кв м. Загиблих та травмованих немає. Пожежу ліквідовано о 01:47.

 

 

Цієї ж ночі, о 2:40 до Служби порятунку «101» міста Кам’янське надійшло повідомлення, що в Заводському районі на вулиці Олекси Сокола виникла пожежа також біля приміщення партії «Опозиційний блок».

 

«Тут також горіли старі автомобільні шини біля вхідних дверей та полум’ям вже було охоплено натяжну стелю і офісні меблі в середині приміщенні громадської приймальні», - повідомляють рятувальники.

 

 

Вогнем пошкоджено вхідні двері, натяжну стелю та офісні меблі на загальній площі 21 кв м. Пожежу ліквідовано о 3:08. Загиблих та травмованих немає.

 

Причини та збитки від цих двох пожеж встановлюються правоохоронними органами.

 

Поліція області відкрила кримінальні провадження за фактами підпалів офісів за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до десяти років.

 

 

У свою чергу, депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул заявив, що до підпалів причетні націоналісти-радикали.

 

"Сьогодні вночі спалили офіс у Кам'янському (Дніпродзержинськ) на вул. Сокола (Червоноармійська), 98. За нашою інформацією - нацики і радикали з обласного центру. За повідомленням поліції, яка почала слідчі дії, невідомі люди підтягнули шини, облили їх горючою сумішшю і підпалили", - написав Вілкул у Facebook  в суботу.

 

На думку Вілкула, націоналісти «не можуть їм пробачити, що сотні тисяч людей підтримали їх 9 травня».

 

І додає: «Терор і репресії короткостроковий інструмент».

 

Нагадаємо, в ніч на 11 травня було підпалено офіс «Опоблоку» в Дніпрі на проспекті Дмитра Яворницького, 5.

 

Тоді депутат, колишній лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош написав у Facebook  з цього приводу: «Яка прикрість. На Дніпровщині почали палати кубла антидержавного прокремлівського бандформування "Опоблок". Толі єщьо будєт. Геть путінську мерзоту з України!».

 

Зауважимо, що Олександра Вілкула допитали як свідка щодо масових бійок на День Перемоги у Дніпрі.

 

Мер Дніпра Борис Філатов вважає саме Вілкула причетним до організації і фінансування «тітушок», які охороняли учасників проросійської акції «Безсмертний полк» і побили ветеранів АТО.