Переможцем Євробачення-2017 став Сальвадор Собрал з Португалії (фото)

09:30, 14.05.2017
Переможцем Євробачення-2017 став Сальвадор Собрал з Португалії (фото)

Сальвадор Собрал переміг завдяки ліричній композиції "Amar Pelos Dois", яку заспівав португальською.

Представник Португалії Сальвадор Собрал із ліричною композицією "Amar Pelos Dois" здобув перемогу в конкурсі "Євробачення" 2017 у Києві в ніч на неділю. Він набрав найбільшу кількість балів від журі та від глядачів - 758.

 

У фінал конкурсу "Євробачення" вийшли 26 країн. Представник України – гурт O.Torvald посів 24-те місце, отримавши 36 балів.

 

До останньої секунди залишалась інтрига, хто займе перше місце - Болгарія, чи Португалія.

 

В результаті друге місце після португальця посів представник Болгарії Крістіан Костов і його "Beautiful Mess" - 615 балів. Третє місце зайняв гурт з Молдови Sunstroke Project з піснею "Hey Mamma" - 374 бали.

 

 

Сальвадор Собрал показав себе простим і чуттєвим виконавцем. Його пісню "Амар Pelos Dois" (укр. - "Для нас обох"), написану рідною сестра Луїзою, емоційною і ліричною. Авторка пісні прагнула, аби слухач оцінив красу і мелодійність їхньої рідної португальської.

 

Виконавець постав в образі дивакуватого виконавця у завеликому м'ятому картатому піджаку з дещо скутими і невпевненими рухами, що тим не менше зворушувало глядачів.

 

Зазначимо, що для Португалії це перша перемога в історії конкурсу Євробачення за понад 60 років його існування. 

 

Після виступів конкурсантів у фіналі "Євробачення" співали Onuka з Національним академічним оркестром народних інструментів, Джамала з прем'єрою пісні "I believe in U", під час якої відомий провокатор Віталій Седюк вибіг на сцену і оголив сідниці.

 

 

Переможниця "Євробачення" 2004 Руслана запалила всіх своєю драйовою "It's Magical". Також на сцену фіналу вийшла Вєрка Сердючка, щоб дати початок голосуванню.

 

До ведучих конкурсу Володимира Остапчука, Тимура Мірошниченка та Олександра Скічка на деякий час приєдналась переможниця дитячого Євробачення-2016 грузинка Маріам Мамадашвілі.

 

Журі Швеції дало 12 балів Португалії, Азербайджан - Беларусі. Сан-Марино дало найвищий бал, 12 Португалії. Латвійське та ізраїльське журі проголосувало так само. Чорногорія поставила 12 балів Греції. Албанія - 12 Італії. Мальта віддала 12 балів Італії. Македонія проголосувала за Болгарію. Від Данії 12 дісталося Швеції. Австрія дала 12 Нідерландам. Норвегія проголосувала за Болгарію. Іспанія - за Португалію. 12 від Фінляндії отримала Швеція.

 

Франція найвище оцінила Португалію, а Греція - Кіпр. Литва проголосувала за Португалію, Естонія - за Болгарію. Молдова поставила 12 Румунії, а Вірменія - Португалії. Болгарія проголосувала за Австрію, Ісландія - за Португалію, і Сербія так само. Австралія проголосувала за Великобританію, Італія - за Азербайджан, Німеччина - за Норвегію. Португалія поставила 12 Азербайджану, Швейцарія й Нідерланди - Португалії, Ірландія - Бельгії.

 

Журі Грузії проголосувало за Португалію, а Кіпр - за Грецію. Білорусь поставила 12 Болгарії, Румунія - Нідерландам, Угорщина - Португалії. Словенське журі найвище оцінило виступ Португалії, бельгійське - Швеції, польське - Португалії. Велика Британія поставила 12 балів теж Португалії, Хорватія - Угорщині, Чехія - Португалії. Українське журі проголосувало за Білорусь.

 

Як можна побачити, Іспанія стала єдиною країною, яка не отримала жоднісінького балу від журі.

 

А глядачі "Євробачення" проголосували так: 0 балів отримала Австрія, а найвищі 376 - Португалія. Решта Топ-10: Франція (90), Хорватія (103), Швеція (126), Угорщина (152), Італія (208), Румунія (224),  Болгарія (337), Молдова (260), Бельгія (255).  34 бали глядачі поставили представнику України, гуртові "O.Torvald".

 

У 2016 році "Євробачення" у Швеції виграла Джамала. Завдяки цьому у 2017 році з 9 по 13 травня головний пісенний конкурс Європи приймав Київ.