Порошенко порадив сину не вдягати футболку Russia навіть на Хеллоуін

17:32, 14.05.2017
Порошенко порадив сину не вдягати футболку Russia навіть на Хеллоуін

Те саме скандальне фото Михайла Порошенка (праворуч) із друзями в образах на Хеллоуін.

Президент Петро Порошенко визнав, що його 15-річний син Михайло дійсно вдягав олімпійку російської збірної із написом Russia, але пояснює цей вчинок участю в театралізованому дійстві в британському коледжі на Хеллоуін.

 

Мовляв, підлітки зображували негативних персонажів, згідно традиції вертепу.

 

Про це Порошенко повідомив під час відкритої прес-конференції у неділю.

 

"Про футболку. Я дійсно побачив цю фотокартку, я її не бачив раніше. Це фотокартка з private Instagram, вона стосується ночі на Хеллоуін – і це був вертеп. Вертепна природа: хтось малювався чортом, хтось одів цю футболку. Там зображені 14-15-річні хлопці, які на Хеллоуін вирішили, що можлива така поведінка. Вони не є політиками", – наголосив Президент.

 

Утім, глава держави вважає таку поведінку неприйнятною.

 

"Я розцінюю – навіть у вертепі, навіть на Хеллоуін – таку поведінку абсолютно неприйнятною. З цього приводу в мене була розмова з моїм 15-річним сином. Я вас запевняю, я знайшов правильні слова для того, щоб він все зрозумів", – заявив Петро Порошенко.

 

За його словами, ця футболка не належить Михайлу.

 

"Але це не є його футболка, він її не використовує в звичайному житті. Але навіть на Хеллоуін, я вважаю, що це недобре", - додав Президент України.

 

Водночас, главі держави сподобався анонс рубрики «У ритмі спорту з Мариною Порошенко», який буде вести перша леді країни на телеканалі "Україна".

 

Утім, Президент Петро Порошенко не став говорити про Ріната Ахметова, на каналі якого буде вести передачу Марина Порошенко.

 

Під час прес-конференції у нього запитали, як він ставиться до того, що його дружина буде вести передачу на каналі олігарха Ахметова, а не набудь-якому іншому, зокрема, «5 каналі».

 

"У нас дуже демократичні відносини в родині. Вона (Марина – ред.) веде активну громадську діяльність і щодо того, що вона збирається знімати цикл передач, не політичних абсолютно, вона зі мною не радилась. Я подивився анонс – мені сподобалось", - сказав Петро Порошенко.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно користувачів соцмереж обурив знімок, оприлюднений одним з таблоїдів, на якому Михайло Порошенко позує разом із друзями у футболці з написом Russia. Адже в Україні Росія визнана державою-агресором.

 

Дружина Президента України Марина Порошенко почне вести ранкову програму «В ритмі спорту» на телеканалі "Україна" з 15 травня.