Макрон і Меркель обговорили єдність Європи і проблему біженців

07:25, 16.05.2017
Макрон і Меркель обговорили єдність Європи і проблему біженців

Еммануель Макрон і Ангела Меркель провели першу зустріч у дружній атмосфері.

Франція і Німеччина несуть особливу відповідальність за долю Євросоюзу.

 

Про це заявили канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон після переговорів у Берліні в понеділок пізно ввечері.

 

"Нам всім добре, коли Європі добре. Це критичний момент, в якій опинився ЄС. Ми розуміємо нашу відповідальність і повинні використати цей момент", - заявила пані  Меркель.

 

І додала, що домовилася з новим французьким керівником про тісну співпрацю. Канцлер Німеччини знову привітала Макрона з перемогою на виборах, зазначивши, що «Європі потрібна сильна Франція».

 

В ході переговорів сторони обговорили теми міграції та біженців, європейської політики безпеки, поліпшення добробуту народів двох країн, європейських фінансів та інвестицій, та інші питання.

 

Меркель зауважила, що Німеччина і Франція не завжди єдині в усьому, але вміють виробити «симбіоз», корисний для співпраці як на двосторонньому рівні, так і для всієї Європи.

 

У свою чергу, Макрон сказав, що « нам потрібна Європа, яка краще захищає своїх громадян». На його думку, це стосується і економіки. При цьому, президент Франції  закликав європейців не бути наївними, зокрема, у відношенні США.

 

"Що сьогодні особливо треба єврозоні, так це рішуча інвестиційна політика, приватні інвестиції, ми повинні залучити свіжі інвестиції", - сказав пан Макрон.

 

Після прес-конференції Меркель і Макрон вирушили вечеряти.

 

Нагадаємо, що свій перший закордонний візит після інавгурації Макрон здійснив саме до Німеччини.

 

Вирушаючи до Берліну в понеділок Еммануель Макрон обрав новим прем'єр-міністром Франції 46-річного правоцентриста Едуарда Філіппа.