У Львові накопичилося 7 тонн сміття на землі

07:41, 16.05.2017
У Львові накопичилося 7 тонн сміття на землі

Тонни сміття лежать просто на вулицях міста Лева.

Понад 7 тисяч тонн відходів, які нікуди вивозити, накопичилося у Львові станом на 15 травня. Сміття лежить на землі, оскільки його нікуди вивозити.

 

Про це заявив мер Львова Андрій Садовий на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної ситуації та надзвичайних ситуацій у понеділок.

 

"Я кажу, що сьогодні існує проблема більш 7 тисяч тонн відходів лежать на землі, їх нікуди вивозити, маючи в Україні тисячі полігонів. Усі кажуть, що проблеми немає, меморандум підписали і все вирішили. На жаль, меморандум, підписаний 21 квітня, не працює в тому обсязі, в якому ми очікували", - сказав пан Садовий.

 

За його словами, лише три міста погодилися приймати у загальній складності 80 тонн відходів зі Львова на добу.

 

Мер розповів, що у понеділок вранці він дзвонив віце-прем'єру Володимиру Кістіону, а пізніше провів зустрічі з керівництвом обласної ради та обласної держадміністрації.

 

"Якщо держава буде послідовною, буде дотримуватися слова, тоді питання можна вирішити, а якщо ні, то слід вживати цілком інших заходів. Ми поінформували всі служби, щоб бути готовими до наступних кроків, а наступний крок – це ініціатива оголошення надзвичайного стану, але таке рішення може приймати лише держава", - наголосив Садовий.

 

Нагадаємо, 21 квітня мери 20 міст Львівської області, Львівська облдержадміністрація, Львівська облрада та Львівська міськрада підписали меморандум, згідно з яким міста погоджуються приймати сміття зі Львова протягом 2 років.

 

З бюджету Львівської області та Львова за цей час на потреби зазначених міст заплановано виділити понад 200 млн грн.

 

На 2017 рік, згідно з меморандумом, з бюджету Львівської області мають виділити 30 млн грн, а з бюджету Львова – 70 млн грн.