Лист Олега Сенцова прочитали відомі українці (відео)

13:26, 16.05.2017
Лист Олега Сенцова прочитали відомі українці (відео)

Олег Сенцов перебуваэ за гратами в Росыъ вже 1100 дныв.

Відомі представники українскої культури, музики і спорту прочитали відомий лист політв’язня, українського режисера Олега Сенцова, який перебуває вже 1100 днів за гратами російської в’язниці.

 

Відповідне відео розмістили «Громадське» на своїй сторінці у Facebook.

 

Зокрема, лист Сенцова цитували письменники Андрій Курков і Сергій Жадан, художник Микола Рідний, художня гімнастка Ганна Різатдінова, актори Ада Роговцева і Олексій Вертинський, музиканти Андрій Хливнюк і Каша Сальцова.

 

«Если нам суждено стать гвоздями в крышку гроба тирана, то я хотел бы быть таким гвоздем»,  — наводиться найвідоміша цитата Сенцова у тексті посту.

 

Нагадаємо, український режисер, сценарист, письменник, громадський активіст, учасник "Євромайдану", "Автомайдану" і антивоєнних протестів у Криму Олег Сенцов був затриманий 11 травня 2014 року разом з Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим, Олексієм Чирнієм за неправдивими звинуваченнями у тероризмі.

 

24 листопада 2015 року Верховний суд РФ залишив у силі вирок Північно-Кавказького окружного військового суду проти Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

 

За рішенням суддів Сенцов повинен відбути у колонії суворого режиму 20 років, а Кольченко - 10. На початку лютого Росія повторно відмовила Україні у видачі політв'язнів Сенцова і Кольченка.