Під Донецьком бойовики зайняли сіру зону

14:07, 16.05.2017
Під Донецьком бойовики зайняли сіру зону

Боєць ЗСУ спостерігає, як ворог облаштовує позиції у сірій зоні. (Фото прес-центру штабу АТО.)

Проросійські бойовики частково зайняли сіру зону в районі селища Піски поблизу окупованого Донецька.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у вівторок.

 

"Нещодавно наші десантники зірвали чергову їхню спробу просунутися вперед: окупанти частково зайняли нові позиції в сірій зоні поблизу населеного пункту Піски, що неподалік тимчасово окупованого українського Донецька", - йдеться у повідомлені.

 

За даними українських війскових, бойовики спочатку відкрили вогонь по десантникам зі всієї стрілецької зброї.

 

«Далі почала працювати ворожа артилерія, під прикриттям якої терористи пішли в наступ. Наші десантники були готові до цього і відкрили вогонь у відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів. Увійшовши в сіру зону ворожі підрозділи відчули сильний опір і зупинилися - чергова загарбницька атака була припинена", - повідомили в штабі.

 

Військові з мобільної прес-групи ОТУ "Донецьк" уточнили, що ворог постійно використовує для розвідки безпілотники, а у нічний час пильність десантників перевіряють диверсійно-розвідувальні групи.

 

Також командир підрозділу десантників із позивним "Фанат" розповів, що зараз бойовики активно проводять інженерні роботи та облаштовують свої позиції.

 

«Ми виконуємо Мінські домовленості і першими вогонь ніколи не відкриваємо. Тільки коли є реальна загроза життю наших військовослужбовців, змушені подавляти вогонь ворога. Використовуємо лише дозволений калібр», - розповів «Фанат».