У Європарламенті підписали Угоду про безвізовий режим з Україною

16:24, 17.05.2017
У Європарламенті підписали Угоду про безвізовий режим з Україною

Петро Порошенко та Антоніо Таяні на спільному брифінгу повідомили про підписання Угоди (Святослав Цеголко, Твіттер)

Церемонія підписання Угоди про безвізовий режим для громадян України пройшла в Стразбурзі в офісі Європарламенту.

Документ був підписаний президентом Європейського парламенту Антоніо Таяні та міністром внутрішніх справ та національної безпеки головуючої у Раді ЄС Мальти Кармело Абелою.

При підписанні були присутні Президент України Петро Порошенко та доповідач Європарламенту з питання українського безвізу Марія Габріель.

Петро Порошенко документ не підписував, оскільки підписаний регламент є внутрішнім рішенням Європейького союзу, а не двостороннім документом.

Речник Перезидента України Святосла Цеголко у Твіттері повідомив, що Петро Порошенко вважає підписання Угоди історичним днем для України та ЄС.

"Це абсолютно історичний день для моєї 45-мільйонної нації і так само історичний день для ЄС. Україна повертається до європейської родини і каже своє останнє "прощай" радянсько-російській імперії", - заявив президент України Петро Порошенко на спільній пресс-конференції з президентом Європарламенту Антоніо Таяні.

Після підписання рішення про безвіз ще має бути оприлюднене в Офіційному журналі ЄС. Через 20 днів безвізовий режим набуде чинності.

Згідно графіка, він запрацює від 11 червня, адже Євросоюз завершив схвалення безвізового режиму для України у четвер, 11 травня.

Після введення Європейським Союзом безвізового режиму, громадяни України зможуть відвідувати без віз 30 країн, які входять до Шенгенського простору.