Штаб Трампа під час виборів контактував із Віктором Медведчуком

17:04, 18.05.2017
Штаб Трампа під час виборів контактував із Віктором Медведчуком

Віктор Медведчук та Володимир Путін неодноразово публічно зустрічалися в Криму (УНІАН)

Агенство Reuters повідомляє, що під час передвиборчої кампанії у США члени штабу Дональда Трампа контактували із 18 особами, наближеними до Кремля, один із них - Віктор Медведчук, кум Володимира Путіна.

Reuters з посиланням на діючих і колишніх американських чиновників заявляє, що радники штабу чинного президента США Дональда Трампа за останні 7 місяців виборчої кампанії мали щонайменше 18 контактів з російськими чиновниками та наближеними до Кремля особами.

В адміністрації президента США цю інформацію не підтверджують.

Агентство зазначає, що шість з цих раніше не відомих контактів були розмовами між послом Росії в США Сергієм Кисляком і радниками Трампа, включаючи Майкла Флінна, екс-радника з нацбезпеки.

При цьому контакти активізувалися після 8 листопада, коли сторони обговорювали створення тилового каналу зв’язку , який міг би обійти бюрократичні процедури США.

Розмови стосувалися налагодження економічних відносин між РФ і США, що постраждали від санкцій, взаємодії у боротьбі з "Ісламською державою" і Китаю.

Агентство повідомляє, що спілкування відбувалося між радниками штабу Трампа і наближеними до російського президента особами. Одним з таких був кум Путіна, український олігарх і політик Віктор Медведчук.

Reuters не повідомляє, з ким у штабі Трампа контактував Медведчук, однак пише, що теми розмови включали співпрацю Росії і США.

Сам Медведчук заперечує будь-які контакти з будь-ким у штабі Трампа, зазначають журналісти.

"Я не знайомий з жодним із близьких соратників Дональда Трампа, тому жодним чином", - сказав Віктор Медведчук по електронній пошті Reuters.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого через скандал про контакти з Росією.

Зранку 18 травня сам Дональд Трамп у Twitter поскаржився, що проти нього за контакти його підлеглих із російськими чиновниками наразі йде найбільше в історії "полювання на відьом".

"Це єдине найбільше полювання на відьом щодо політиків в американській історії!", - написав Трамп.