У Варшаві молодик накинувся на чоловіка та жінку за українську мову

10:19, 19.05.2017
У Варшаві молодик накинувся на чоловіка та жінку за українську мову

Українців атакували у Варшаві за мову (із соцмереж)

У столиці Польщі п'яний молодик накинувся на чоловіка та його знайому за те, що вони розмовляли між собою українською мовою.

Про напад повідомили польські ЗМІ: Польсеке Радіо, газета Метро Варшава та інші.

"Йому не сподобалося, що пара спілкувалася між собою на іншій мові. Коли жінка не відповіла на вульгарні висловлювання нападника, той підбіг до її партнера і почав бити його кулаками в обличчя та голову, завдавши йому кілька ударів", - розповіли журналістам в районної комендатури поліції Варшави.

Зазначається, що інцидент стався у варшавському районі Мокотув. Пара українців — 29-річна жінка та її 30-річний знайомий — прогулювалися по алеї, коли на них напав 22-річний чоловік. Йому не сподобалося, що іноземці спілкувалися рідною мовою.

"На прохання і плач переляканої жінки кривдник ніяк не реагував. У певний момент потерпілому вдалося вирватися. Тоді нападник оприснув обох сльозогінним газом. Крім того, він постійно вульгарно висловлювався на расовому грунті і зневажливо — з приводу їх національної приналежності", - продовжили розповідь польські правоохоронці.

Українці змогли сховатися у ресторані, що знаходився неподалік, але поляк не припинив їх залякувати та намагався увірватися до ресторану і вимагав видати йому українців.

"Чоловік почав бити плечем вхідні двері, вигукуючи, щоб йому віддали українців і він розбереться з ними", — розповів поліцейський

Постраждалі викликали на місце поліцію. Правоохоронці затримали нападника, коли той намагався увірватися в заклад.

Поліцейські встановили, що нападник - 22-річний Адріан М., який перебував у стані алкогольного сп'яніння. Чоловіка заарештували та звинувачують у нападі на людей за етнічною приналежністю. Злочинцеві загрожує до трьох років позбавлення волі., але його відпустили додому, призначивши нагляд поліції 5 разів на тиждень.

Йшли чоловік з жінкою вулицею Варшави і розмовляли українською, бо були українцями. А на них за українську й напали, побили і оббризкали сльозогінним газом. Навіть польські медіа про це пишуть, а реакції МЗС нема. Та й "ла-ла-ла" Дещиця нічого про це не співа", - прокоментував ситуацію журналіст Олександр Піддубний.