Вбивство Шеремета: у Нацполіції визнали помилки слідства

11:51, 19.05.2017
Вбивство Шеремета: у Нацполіції визнали помилки слідства

Глава Нацполіціі Сергій Князєв не виключає помилки співробітників поліції в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета, скоєного у центрі Києва 20 липня 2016 року близько 8 години ранку.

 

Про це пан Князєв заявив в інтерв'ю журналу "Фокус".

 

"Не виключено (що були помилки), враховуючи, що вбивство не розкрите", - зазначив глава Нацполіції.

 

За його словами, слідство в даному розслідуванні ще не вийшло на фінішну пряму.

 

Сергій Князєв також підкреслив, що дивився фільм - журналістське розслідування проекту "Слідство.Інфо" про вбивство Шеремета.

 

"Режисерська робота прекрасна, відмінний фільм", - охарактеризував побачене Князєв.

 

Як відомо, 10 травня було оприлюднено фільм-розслідування вбивства Павла Шеремета, автори матеріалу - редакція розслідувань "Слідство.Інфо" і представники міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP.

 

За даними одного з авторів фільму Дмитра Гнапа, в процесі розслідування стало зрозуміло, що працівники СБУ вилучили сервер із відео з камер спостереження в одному з будинків поблизу будинку вбитого журналіста Павла Шеремета, і повернули його порожнім.

 

Крім того, у фільмі йдеться про те, що колишній співробітник СБУ Ігор Устименко був помічений на відео з камер спостережень в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета.

 

Журналісти-розслідувачі і керівництво Нацполіції, після виходу фільму, домовилися про співпрацю.

 

Президент Петро Порошенко на відкритій прес-конференції минулої неділі підтвердив, що розслідування вбивства Шеремета усе ще перебуває під його контролем.