Депутатів Дейдея, Лозового і Бобова хочуть позбавити недоторканності

17:34, 19.05.2017

Генеральна прокуратура підготувала подання до Верховної Ради на дання згоди на притягнення до відповідальності трьох народних депутатів – Євгена Дейдея, Андрія Лозового і Геннадія Бобова.

 

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко у своєму Facebook  у п'ятницю.

 

"В ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим 1 КК України), Євгена Дейдея (ст. 368 прим 2 КК України) та Андрія Лозового ( ст. 212, 368 прим 2 КК України)", – написав пан Луценко.

 

Згідно з вказаними даними Генпрокуратури, депутата Бобова з партії "Відродження" підозрюють в ухиленні від сплати податків та декларуванні недостовірної інформації, депутата Дейдея з "Народного фронту" - у незаконному збагаченні, а депутата Лозового з Радикальної партії Ляшка - у незаконному збагаченні та ухиленні від сплати податків.

 

«Працюємо далі», - підсумував Юрій Луценко. 

 

У свою чергу, народний депутат Андрій Лозовой назвав подання Генпрокуратури на зняття недоторканності "політичною розправою".

 

"Генеральний прокурор Луценко перейшов червону лінію у своєму бажанні політичної розправи над нашою командою. Думаю, для нього це погано закінчиться. Вже два роки тому тодішній Генпрокурор Шокін з такою ж метою вносив подання на мій арешт. І де зараз Шокін? Так отож", – зазначив «радикал» у коментарі "Українській правді".

 

На запитання, чи збирається він залишати територію України, Лозовой відповів:

"Ні, працюю в Києві спокійно, п'ю спокійно чай з соратниками".