Трамп втрачає підтримку американців рекордними темпами

12:04, 20.05.2017
Трамп втрачає підтримку американців рекордними темпами

Більшість американців не схвалюють дії Трампа на посаді президента США.

Рейтинг схвалення діяльності президента США Дональда Трампа серед американців опустився до найнижчих значень від дня інавгурації.

 

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Ipsos та агентством Reuters 14-18 травня.

 

Згідно з цими даними, 38% респондентів підтримують діяльність Трампа, а 56% - висловили невдоволення його роботою. Ще 6% сказали, що вагаються з відповіддю.

 

Лише 14% респондентів, які назвали себе демократами, заявили про підтримку Трампа. Серед республіканців цей показник сягнув 77%.

 

Зниження рейтингу сталося на тлі публікацій у ЗМІ, в яких Трампу закидають зв'язки  співробітників його передвиборного штабу з Росією.

 

На початку цього тижня Washington Post повідомила, що Трамп поділився "особливо секретною інформацією", коли зустрічався із міністром МЗС Росії Сергієм Лавровим і російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком.

 

Згідно з Washington Post, рівень секретності даних, які надали Росії, настільки високий, що їх не повідомляли навіть союзникам США.

 

Пізніше Трамп заявив, що має повне право ділитися конфіденційною інформацією з Росією, щоби боротися з "Ісламською державою". І пояснив, що хотів би допомогти Росії, аби та посилила боротьбу з ІДІЛ і тероризмом у Сирії.

 

Минулої п'ятниці американські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили і про інші слова Трампа. Він нибито сказав російським посадовцям, що звільнивши "схибленого" директора ФБР Джеймса Комі, відчув, "як гора впала з плечей".

 

Крім того, у п'ятницю видання Washington Post повідомило, що один із чинних високопосадовців адміністрації Трампа "став виявляти інтерес" до розслідування, яке присвячене можливому втручанню Росії в американські вибори.

 

Газета цитує анонімне джерело, знайоме з ходом розслідування, яке заявило, що йдеться про "близьку до президента" персону.

 

Білий дім заперечує "змову" між співробітниками передвиборного штабу Трампа і "агентами іншої держави". Трамп неодноразово називав усі звинувачення фальшивками, а саме розслідування гаданого втручання Росії у вибори - "фарсом на гроші платників податків".