До Криму їздить усе менше українців

11:37, 23.05.2017
До Криму їздить усе менше українців

Прикордонники фіксують усе менше бажаючих потрапити до Криму.

Прикордонники фіксують постійне скорочення кількості громадян України, які хочуть поїхати до окупованого Росією Криму протягом року.

 

Про це повідомив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

 

"Щодня в обидві сторони прикордонники оформлюють близько 5 тис. чоловік і до 1 тис. транспортних засобів. Хочу констатувати, що в цілому це значно менше, ніж за аналогічний період минулого року. І в цілому ми спостерігаємо стійку тенденцію щодо зниження пасажиро-транспортного потоку в цьому напрямку", - заявив пан Назаренко.

 

За його словами, за перший квартал 2017 року показник пасажирів зменшився на 25%, транспорту – на 45%, і ця тенденція зберігається.

 

"Я думаю, що більшість громадян сьогодні вже розуміють складності щодо перебування в окупованому Криму, а також існуючу небезпеку під час перебування на півострові", - сказав глава Держприкордонслужби.

 

В цілому, за його словами, ситуація на адмінкордоні з Кримом на сьогоднішній день залишається стабільно напруженою.

 

"На цьому напрямку ми також постійно перебуваємо в режимі готовності до активних дій і завдання тут, як і в зоні АТО, виконуємо спільно з колегами з Нацполіції, СБУ, Нацгвардії та небайдужими громадянами України", - сказав Віктор Назаренко.

 

І додав: "Нам відомо про збільшення контингенту російських військ на окупованому півострові, ми постійно фіксуємо ведення повітряної розвідки, інженерне зміцнення позицій російських військ, рух їх катерів і кораблів, періодичну ротацію особового складу як з боку підрозділів збройних сил, так і прикордонних структур, які там знаходяться".

 

Як відомо, російські ЗМІ окупованого Криму на початку травня активно намагалися створити картинку "вдалого" початку туристичного сезону і заявляли про збільшення на травневі свята пасажиро-транспортного потоку з материкової України.

 

Однак, за даними Держприкордонслужби, статистика засвідчує зворотнє. Порівняно з минулорічним періодом травневих свят пасажиропотік тільки через контрольний пункт "Чонгар" в напрямку анексованого півострова в 2017 році знизився на 60%, транспортний – на 62%.