Луценко закидає «Опоблоку» фінансування «тітушок»

16:04, 24.05.2017
Луценко закидає «Опоблоку» фінансування «тітушок»

Цих "тітушок" організовано привезли до Дніпра представники "Опоблоку".

Партія «Опозиційний блок» причетна до організації провокацій за участі «тітушок» під час побиття ветеранів АТО у місті Дніпро 9 травня.

 

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко під час звіту у Верховній Раді в середу.

 

За його словами, вдалося затримати декілька десятків нападників і встановити хто був їхнім організатором.

 

"Ми вже точно знаємо хто організовував та інструктував цих тітушок. Пане керівник "Опозиційного блоку", у мене погані новини: вони всі організовувалися, інструктувалися і фінансувалися у вашому штабі на Дніпропетровщині. Особисто паном Вілкулом і паном Колесніковим",– заявив Генпрокурор звертаючись до депутатів з «Опозиційного блоку», присутніх у сесійній залі.

 

Юрій Луценко також обгрунтував цю заяву наявними у слідства відео і аудіодоказами: "На цей момент ми маємо відео, як вони всі разом заходять в офіс. Слава БПП (Блок Петра Порошенка – Ред.), бо їх офіс знаходиться поруч і в них є відеокамера. У нас є дані, санкціонованих судом матеріалів прослуховування, які свідчать про те саме".

 

Генпрокурор запропонував депутатам з «Опоблоку»  дати правдиві покази щодо тих подій: «Я хочу звернутися до вас поки що не через подання до Верховної Ради, а просто з пропозицією, щоб ваші депутати дали правдиві свідчення для всієї України і прийнаймні вибачилися за те, що "тітушки" у вашій голові ще не вивітрилися".

 

Як повідомляла «УМ», 9 травня у Дніпрі сталася масова бійка через червоні прапори учасників акції «Безсмертний полк». Тоді «тітушки» напали на ветеранів АТО, які вимагали прибрати червоні прапори.