Жителям Криму і Донбасу пропонують видавати старі закордонні паспорти

18:27, 24.05.2017

Президент України Петро Порошенко доручив забезпечити закордонними паспортами старого зразка громадян України, які перебувають на території ОРДЛО і в окупованому Криму.

 

Про це Порошенко сказав під час наради по підготовці до набуття чинності безвізового режиму на пункті пропуску "Ягодин" на кордоні з Польщею у середу.

 

"Якщо об'єктивно виникають проблеми з видачею паспортів тим, хто на окупованій території або в Криму, треба проаналізувати нашу нормативну базу і без паспортів їх залишати не можна. Якщо у нас немає підстав видавати їм біометричні паспорти, терміново, за погодженням СБУ з МЗС внести на розгляд Кабінету міністрів позицію, що для цих громадян ми можемо видавати паспорти старого зразка. Це питання має бути вирішеним", - сказав Президент.

 

Нагадаємо, під час прес-конференції 14 травня Петро Порошенко заявив, що мешканці окупованих територій зможуть відчути переваги безвізового режиму України з ЄС лише після звернення територій.

 

За його словами, «зараз цими перевагами зможуть скористатися тимчасово переміщені особи після проведення відповідної процедури».