Додон не хоче забороняти російську пропаганду в Молдові

20:00, 24.05.2017
Додон не хоче забороняти російську пропаганду в Молдові

Ігор Додон відомий проросійською позицією.

Президент Молдови Ігор Додон розкритикував законодавчу ініціативу Демократичної партії щодо протидії російській пропаганді і її заборони в країни.

 

Відповідну заяву пан Додон зробив у середу.

 

«Я не підпишу цей закон, який здатний лише розділити наше суспільство, і категорично виступаю проти загострення відносин з Російською Федерацією», - заявив Додон.

 

На його думку, демократи бажають лише «догодити країнам Заходу, втративши довіру суспільства», а також воліють «викликати антиросійську істерію напередодні парламентських виборів».

 

Раніше представники правлячої в Молдові коаліції на чолі з Демократичною партією виступили із законодавчою ініціативою про протидію російській пропаганді.

 

Лідер молдавських демократів Влад Плахотнюк заявив, що «медійний простір Республіки Молдова має бути звільнений від російської пропаганди».

 

Два роки тому парламент Молдови ухвалив закон про заборону ретрансляції на території країни політичних програм і ток-шоу російських телеканалів.

 

Ігор Додон відомий своєю проросійською позицією. Під час виборів він заявляв, що «Крим належить Росії». При цьому, він був єдиним керівником держави, який прибув до Москви на парад Перемоги і стояв поруч із Путіним 9 травня 2017 року.