Рішення судді Катерини Москаленко звільнити затриманих податківців оскаржують

07:50, 25.05.2017
Рішення судді Катерини Москаленко звільнити затриманих податківців оскаржують

Суддя Катерина Москаленко виявила поблажливість до затриманих.

Прокуратура подала апеляційні скарги на рішення судді Печерського райсуду Києва  Катерини Москаленко щодо звільнення з-під варти колишніх керівників обласних податкових Луганщини і Полтавщини - Олександра Антіпова та Володимира Задорожного.

 

Апеляції було подано одразу після відповідних рішень суду першої інстанції – у середу пізно ввечері.

 

Як повідомляє LIGA.net з посиланням на власні джерела, Антіпова суд нібито не заарештував через його похилий вік, а Задорожного - через проблеми зі здоров’ям.

 

При цьому джерело зазначило, що в апеляції правоохоронці розраховують домогтися застави в 200 мільйонів гривень.

 

Як відомо, Антіпов підозрюється у перевищені службових повноважень, в участі та організації фінансових схем із розкрадання державних коштів у великих розмірах та в участі у злочинній організації. Колишньому керівнику податкової часів Януковича  "світить" до 12 років позбавлення волі.

 

Утім, суддя Москаленко відмовила прокуратурі в арешті підозрюваних і відпустила Антіпова під заставу в розмірі 15 мільйонів гривень, а Задорожного – із правом внесення застави у розмірі 12 мільйонів гривень.

 

Обоє підозрюваних зобов’язані носити електронні браслети протягом двох місяців.

 

Зауважимо, що Антіпова звільнили з-під варти навіть не зважаючи на те, що під час  затримання у нього вилучили валізу, в якій було 3,8 млн. доларів, тоді як у інших колишніх керівників регіональних податкових часів Януковича (загалом затримано 23 податківця підозрюваних у корупції), суми вилучених коштів у рази менші.

 

Нагадаємо, в середу вранці більше 1700 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів провели 454 обшуки на території 15 областей держави. Одночасно було затримано 23 колишніх керівників обласних і районних податкових.

 

Після цього десятки затриманих конвоювали з Харкова, Дніпра і Одеси  до Києва. А після оголошення підозри в корупції, доставили до судів  столиці.