У соцмережах ВК і «Одноклассники» виявили 800 антиукраїнських груп

12:00, 25.05.2017
У соцмережах ВК і «Одноклассники» виявили 800 антиукраїнських груп

Російські соцмережі розпалювали антиукраїнську істерію.

СБУ виявила у російських соцмережах «Вконтакте» і «Одноклассники» близько 800 груп антиукраїнської спрямованості станом на сьогодні.

 

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак під час прес-конференції у четвер.

 

За його словами, адміністратори соцмереж "Одноклассники" та "Вконтакте" ніяк не реагували на відповідні звернення спецслужби.

 

"На питання, чому закрили "Одноклассники", "Вконтакті", “Яндекс” та інше скажу, дуже просто: це той механізм, який використовує російська ідеологічна машина для формування в свідомості громадян того, що їм потрібно", - додав пан Грицак.

 

Голова СБУ також зауважив, що в цих соцмережах було багато порнографічного контенту, а також діяла спільнота "Голубий кит", яка підштовхувала підлітків до самогубства.

 

При цьому, Василь Грицак визнав відсутність механізму блокування російських сайтів.

 

"Механізм ще не розроблений, але буде введений", - запевняє голова СБУ.

 

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції Ради нацбезпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники".

 

Лише у перші п’ять днів після блокування доступу в Україні відвідуваність російської соцмережі "Вконтакте" рекордно впала на 3,35 млн візитів, "Однокласники" втратили в середньому 1,67 млн візитів.