Рада визнала бойовий гопак національним видом спорту

13:35, 25.05.2017
Рада визнала бойовий гопак національним видом спорту

Бойовий гопак є національним видом спорту.

Верховна Рада визнала бойовий гопак і рукопашний бій «Спас» національними видами спорту України в четвер, 25 травня.

 

За ухвалення закону №5324 "Про внесення змін до закону "Про фізичну культуру і спорт" (щодо визнання національних видів спорту) проголосували 227  народних депутатів.

 

Метою закону, як йдеться в пояснювальній записці до документа, є необхідність визначення на законодавчому рівні поняття національних видів спорту та особливостей діяльності спортивних федерацій, що сприяють розвитку національних видів спорту, сприяння національному відродженню національно-культурних традицій та патріотичному вихованню, популяризації серед українців здорового способу життя і фізичної культури, розвитку національних видів спорту.

 

Ухвалений закон передбачає підтримку національних видів спорту: бойового гопака, хортингу, українського рукопашного бою "Спас", української боротьби на поясах.

 

Цю законодавчу ініціативу розроблено Міністерством молоді та спорту України за пропозицією низки всеукраїнських громадських об'єднань з національних видів спорту з метою сприяння національному відродженню через розвиток українських національних видів спорту.

 

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування, крім пункту 2 цього розділу, який набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.