Депутат Бобов сплатив 38 млн гривень до бюджету і спатиме спокійно

18:26, 26.05.2017
Депутат Бобов сплатив 38 млн гривень до бюджету і спатиме спокійно

Геннадій Бобов спатиме спокійно у гордості за багату країну.

Народний депутат від "Відроддження" Геннадій Бобов перерахував до дeржавного бюджeту близько 38 мільйонів гривень у п’ятницю зранку.

 

Тепер Генпрокуратура відкличе з Ради своє подання про зняття недоторканності з Бобова і закриє провадження про несплату ним податків.

 

Квитанції про сплату податків Бобов опублікував на своїй сторінці у Facebook.

 

"Сьогодні зранку пeрeрахував до дeржавного бюджeту всі кошти згідно вимог прeдставників дeржави. Я виконав свої зобов'язання в повному обсязі, хоча і нe погоджуюся з ними. Алe я дію і буду діяти виключно в рамках Закону. Пeрeконаний, що остаточну крапку в цій справі поставить суд", - написав депутат.

 

 

Згодом Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що Геннадій Бобов сплатив до бюджету необхідну суму.

 

"Народний депутат Геннадій Бобов дотримав слова і сплатив визначену ДФС суму податкової недоїмки в 37 млн 866 тис 045 грн 02 коп. На рахунок Держказначейства. Гідний приклад. Сплати податки і спи спокійно у гордості за багату країну", - написав Луценко у Facebook.

 

Тоді як речник Генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що тепер подання на зняття депутатської недоторканності з Бобова, подане Генпрокуратурою до Верховної Ради, буде відкликане після рішення слідчого про закриття провадження в установленому законом порядку.

 

Нагадаємо, 19 травня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ підготувала подання до парламенту на дання згоди на притягнення до відповідальності трьох народних депутатів Геннадія Бобова, Євгена Дейдея та Андрія Лозового.

 

Проте пізніше подання на притягнення до відповідальності Лозового та Дейдея повернули до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Відтак, Лозовой подав проти Луценка позов до суду.

 

Згідно з вказаними Луценком даними, Бобова підозрюють в ухиленні від сплати податків та декларуванні недостовірної інформації.