Лідери G7 узгодили спільну боротьбу з тероризмом

21:31, 26.05.2017
Лідери G7 узгодили спільну боротьбу з тероризмом

Дональд Трамп і Тереза Мей під час саміту в італійському Таорміне.

Лідери країн "Великої сімки" домовилися про нові заходи у боротьбі з тероризмом за підсумками саміту в італійському Таорміне.

 

Про це повідомляє ВВС у п’ятницю.

 

У підписаній декларації, зокрема, йдеться про те, що інтернет-компанії повинні більше робити для виявлення і усунення екстремістських матеріалів.

 

"Боротьба з тероризмом і насильницьким екстремізмом, акти яких вразили країни G7, а також всі регіони світу, незалежно від країни, національності чи віросповідання, залишається одним з головних пріоритетів для G7. Ми єдині в нашій спільній діяльності, щоб переконатися, що наші громадяни знаходяться в безпеці і будемо вживати найсильніші заходи, щоб знайти, визначити, і покарати, в залежності від обставин, терористів і тих, хто потурає їхній діяльності", - йдеться у спільній заяві.

 

Однак, лідери G7 не змогли дійти згоди щодо угоди про зміну клімату, оскільки адміністрація президента США все ще не визначилася зі своєю позицією.

 

"Питання про Паризьку кліматичну угоду, як і раніше знаходиться в підвішеному стані", - сказав італійський прем’єр Паоло Джентілоні.