Муніципальну поліцію Дніпра очолив екс-командир місцевого «Беркуту»

16:40, 27.05.2017
Муніципальну поліцію Дніпра очолив екс-командир місцевого «Беркуту»

Андрій Ткаченко очолив муніципальну поліцію Дніпра (скріншот відео)

Мер Дніпра Борис Філатов призначив командира дніпропетровського "Беркута" часів Майдану Андрія Ткаченка керівником комунального підприємства "Муніципальна поліція".

Про це Філатов написав у Facebook, наголосивши на тому, що таке рішення розкритикують.

"Я беру на роботу в міськвиконком командира дніпропетровського "Беркута" часів Майдану - Андрія Ткаченка. Тепер він, а не правосек і доброволець Кирило Харахулах, буде командувати муніципалами", - зазначив Філатов.

Він повідомив, що знає про діяльність Ткаченка на посту командира "Буркуту" під час Революції Гідності, який пройшов люстраційну перевірку.

"Я не буду виправдовуватися. Кричати про те, що Андрій не причетний до злочинів проти мітингувальників. Що не кинув своїх підлеглих, коли мвсне керівництво боягузливо втекло з Києва. Що зупинив непоправне, коли з Консерваторії снайпер почав стріляти в дніпровських "беркутів" і поранив шістьох осіб. Що в 2014-му, командуючи полком ППС, організував у Дніпрі ефективну систему безпеки від диверсій і терактів. І навіть пройшов напівбожевільну люстраційну перевірку", - додав мер Дніпра.

Філатов підсумував, що "ми живемо в складний час, який вимагає складних рішень", і в нього "є політична воля приймати такі рішення", та планує навести лад у Дніпрі, навіть якщо його проклянуть у Тернополі й Торонто.

Основними завданнями КП "Муніципальна поліція" Дніпровської міської ради визначено забезпечення прав членів територіальної громади у сфері благоустрою та громадського порядку; створення умов для виконання рішень міської ради та її виконавчих органів; забезпечення захисту майнових прав територіальної громади міста.

Нагадаємо, що зміна керівництва поліцію у Дніпрі була викликана сутичками 9 травня, коли так звані "тітушки", у наймі якиї Генеральний прокурор звинуватив Олександра Вілкула, побили активістів-учасників АТО, при чому поліція сутичкам не завадила.