У Черкасах представили фотовиставку «Якби не війна» (фото)

15:48, 28.05.2017
У Черкасах представили фотовиставку «Якби не війна» (фото)

Ярослав Платмір нагороджений орденом "За мужність" (із соцмереж)

У Черкасах презентували фотопроект "Якби не війна", створений за ініціативи волонтерів Центрального Військового госпіталю в Києві.

Проект об’єднує вісім різних серій: "Кохання і війна", "Героїчні мами", "Жінки на війні", "Війна – це тимчасово. Професії", "Я-є", "Загиблі герої", "Незламні. Нескорені. Невідомі", "Легіонери".

Фотопортрети доповнюють короткі історії героїв.

На відкриття виставки запросили учасників фотопроекту, наприклад, воїна-розвідника із 81-ї ОАМБ Ярослава Платміра, який отримав поранення на початку 2015 року неподалік Донецька.



"Це не просто обличчя, це не просто люди, це ті, хто не дає нашим очам бачити страхіття війни. Вони – ті, хто не дозволить нам пережити те, що пережили вони», - зазначили організатори.

Співорганізатор проекту Юлія Волкова сказала, що працювали над фотороботами дівчата-волонтери Київського Центрального Військового госпіталя Тетяна Грубенюк, Олена Бєлячкова, Марина Соколова, Євгенія Барилко та Олена Мерко.



"До фотовиставки увійшли світлини шістьох черкащан. Серед них загиблий Андрій Терещенко та старшина Ірина Гаркавенко. В АТО її позивний "Марго", – повідомила Юлія Волкова.



Фотовиставка була створена на початку грудня 2016 року. Волонтери вже познайомили зі своїм проектом Київ, Харків, Полтаву, Вінницю та інші міста України.  

Відвідати виставку у Черкаському художньому музеї можна до 4 червня.