Суд у справі Януковича: адвокати хочуть, щоб допит вів Генпрокурор

13:28, 29.05.2017
Суд у справі Януковича: адвокати хочуть, щоб допит вів Генпрокурор

Владислав Дев'ятко, Дмитро Камбулов і Максим Тітов розглядають справу про державну зраду Януковича у Києві без обвинуваченого, який переховується в Росії (Українська правда)

29 травня в Оболонському районному суді Києва продовжився розгляд справи по обвинуваченні Віктора Януковича у державні зраді.

Адвокат екс-президета вимагає, щоб допит проводив Юрій Луценко, повідомляє Цензор.Нет.

"Прокурор групи прокурорів Юрій Віталійович Луценко в Раді заявив, що він буде особисто доводити у суді вину Януковича. Він має на це повне право. Для того щоб дотриматися принципу змагальності, необхідно забезпечити його участь у процесі. Але він не з'явився. Просимо забезпечити явку Генпрокурора Юрія Віталійовича Луценка і почати засідання після його явки", - сказав адвокат Віталій Сердюк.

Суддя у відповідь заявив, що суд направить листа до ГПУ.

"Суд повідомить Юрію Віталійовичу Луценку, що ви хочете бачити його в суді", - заявив суддя.

Адвокат Януковича повідомив, що захист підготував більше 200 клопотань та вимагає дотримання міжнародних норм при розгляді справи.

"Я планую подати до Оболонського суду заяву безпосередньо підписану Віктором Януковичем - це заява про застосування вимог Європейської конвенції про взаємну правову допомогу: на даний момент не отримано виклик нашим клієнтом про участь в даному судовому засіданні, на даний момент не спрямований, як це передбачено цією конвенцією, запит про надання міжнародної допомоги. Це призводить, безумовно, до неможливості участі Віктора Януковича, до неможливості визнання зібраних під час судового розгляду доказів належними і допустимими", - зазначив Віталій Сердюк.