У селі Козятин ветерани АТО палили шини через земельний конфлікт

16:45, 29.05.2017
У селі Козятин ветерани АТО палили шини через земельний конфлікт

У селі Козятин під сільрадою палили шини (Вінниця.info)

У селі Козятин Козятинського району під будівлею сільської ради ветерани АТО підпалили шини через земельний конфлікт із головою села.

Про конфлікт розповідає кореспондент видання "Вінниця.info".

29 травня під сільрадою Козятина зібрались кількадесят учасників АТО, які прийшли підтримати свого побратима та родину загиблого бійця.

Вони розповідають, що сільська рада незаконно забрала земельну ділянку, яка належала родині загиблого.

"Нещодавно наша родина взялась переоформляти спадщину. Неподалік сільради будинок та земельна ділянка. Цю землю видали ще в 1947 році. Але коли дійшла справа до оформлення права власності, голова сільради повідомила, що це не наша земля, а земля сільської громади і тут буде дитячий садок. Зараз сільська голова відмовляється з нами спілкуватись", - розповідає Аліна Ковальчук, дружина військового Нацгвардії, який втратив сина в АТО.

Ветерані АТО, які прийшли до місцевої влади, в приміщення не впустили, тоді вони вибили вікна.

Після цього вийшла секретар і повідомила, що сільської голови немає, мовляв вона у відпустці з 15 травня, але документів, які підтверджують її слова, надати не змогла.

Тоді жителі села поїхали до додому до сільської голови Тетяни Катеризюк, але жінка до них не вийшла і викликала поліцію. Вже після цього активісти, що захищають родину загиблого, повернулись до сільради і запалили шини перед входом до приміщення.

На місце приїхав в. о. начальника Козятинської поліції та наряд правоохоронців. Викликали і рятувальників, які загасили рештки шин.

Варто відзначити, що у селі Козятин близько 3,5 тисяч жителів, воно знаходиться у передмісті одноменного районного центру.