Ірина Геращенко закликає припинити забудову поблизу Патріаршого собору УГКЦ

12:46, 05.06.2017
Ірина Геращенко закликає припинити забудову поблизу Патріаршого собору УГКЦ

Скандальні "свічки" забудови закрили панораму Патріаршого собору з правого берега.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що найкращою пам'яттю Блаженнішому Любомиру Гузару буде остаточне припинення сумнівного будівництва поблизу Патріаршого собору Воскресіння Христового на Лівому березі Києва.

 

Про це Ірина Геращенко написала у Facebook.

 

"На прощання з Блаженнішим в повному складі прийшов уряд, чиновники всіх рангів і віросповідань, представники місцевої влади, вони говорили правильні слова і хрестилися. Але, колеги, найкращою пам'яттю Великому Українцю і Його Справі буде наша чесність і повернення в законне русло ситуації з заповідником поблизу Храму, який чомусь став черговим будівельним майданчиком Києва. Не можна так. Я підтримую моїх колег проти сумнівної забудови, яка може коштувати Києву і владі репутації", - написала перший віце-спікер.

 

Вона зазначила, що Патріарший собор Воскресіння Христового дуже важливий для мільйонів греко-католиків, для пам'яті Любомира Гузара.

 

При цьому, пані Геращенко нагадала, що біля храму розташовані рекреаційні землі заповідника місцевого значення.

 

                                       Проект забудови поблизу Патріаршого собору УГКЦ.  

 

"Попри численні обіцянки Церкві зупинитися і не безчинствувати забудовники, які незрозуміло як отримали дозвіл на цю "свічку", тягнуть поверхи все вище. В приміщенні собору від такого близького будівництва пішли тріщини", - констатувала перший віце-спікер.

 

Реагуючи на її пост, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запропонував винести це питання на найближчий "урядовий день" у Верховній Раді.

 

Ірина Геращенко підтримала цю пропозицію.

 

Окремі користувачі вказують, що «ці дві силосні башти на місці рекреаційноі зони не лише закривають панораму храму з правого берега, а й руйнують його». І закликають припинити назавжди цей «кричущий приклад забудовного свавілля».