Папа Франциск вважає Гузара одним з найшанованіших моральних авторитетів

19:26, 05.06.2017

Колишній глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар був одним із найвизначніших та найшанованіших моральних авторитетів останніх десятиліть.

 

Про це написав Папа Римський Франциск у листі до нинішнього очільника УГКЦ  Святослава Шевчука, повідомляє Радіо Ватикану в понеділок.

 

Папа Франциск вказав на те, що Любомир Гузар спромігся не лише вивести УГКЦ з підпілля, до якого її змушували гоніння, а й подарував їй нову радість від віри.

 

Кардинал, попри поважний вік та постійні хвороби, був "навчителем мудрості", особливо щодо скривджених та тих, хто страждав, зазначив понтифік.

 

За його словами, багато українців, попри конфесійні розбіжності, завдяки померлому колишньому предстоятелю українських греко-католиків почувалися потрібними та втішеними.

 

На думку понтифіка, сам Гузар був "палким українцем" з людською теплотою та надзвичайною прихильністю до молоді.

 

Папа Римський також зауважив, що про вагу морального авторитету покійного священнослужителя свідчить також і та кількість людей, які провели його в останню путь.

 

Як повідомляла «УМ», у понеділок, 5 червня, колишнього предстоятеля УГКЦ Любомира Гузара поховали у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

 

Кардинал помер 31 травня на 85-му році життя.