Результати виборів у Британії: партія Терези Мей втрачає більшість у парламенті

09:50, 09.06.2017
Результати виборів у Британії: партія Терези Мей втрачає більшість у парламенті

Жодна із партій у британському парламенті не має більшості, тому країну очікує "підвішений парламент" коаліції

Консервативна партія Великобританії, яку очолює прем'єр Тереза Мей, зменшить своє представництво у парламенті та не зможе одноосібно сформувати уряд за результатами дострокових виборів 8 червня.

Про це повідомляє DW, вказавши, що тепер консерватори не зможуть одноосібно сформувати уряд країни.

На даний момент визначились переможці у 633 одномандатних округах з 650.

Кандидати від Консервативної партії поки що здобувають 308 місця у парламенті, натомість її основний конкурент, Лейбористська партія - 258 мандатів. Ліберальні демократи отримують 12 місць, Національна партія Шотландії - 34 місця.

Підрахунок голосів досі триває у 17 округах. Згідно з прогнозами BBC, консерватори загалом мають здобути у підсумку 318 мандатів, що на 13 менше, ніж вони отримали за підсумками парламентських виборів 2015 року. Для формування більшості партії потрібно було здобути щонайменше 326 місця. За даними Sky News, консерватори отримають від 315 до 325 місць. Опозиційна Лейбористська партія, навпаки, наростить своє представництво у парламенті на 29 місць - до 267 депутатів, прогнозує BBC.

Лідер лейбористів Джеремі Корбін вже закликав прем'єр-міністерку Великобританії Терезу Мей подати у відставку у зв'язку з результатами виборів та "звільнити шлях для уряду, який би справді представляв країну".

Натомість Мей наголосила, що шукатиме шляхи для того, щоб залишитись на своїй посаді.

"У цей час країна потребує періоду стабільності більше, ніж будь-чого іншого", - зазначила вона.

Нагадаємо, що Тереза Мей 18 квітня оголосила дочасні вибори у британський парламент, який після цього припинив роботу 3 травня за 25 днів до виборів. Передвиборчі перегони декілька разів призупиняли через теракти, останнього разу за 4 дні до виборів після атаки у Лондоні.