Вибори у Британії: консерваторам не вистачило 8 мандатів для більшості

09:36, 10.06.2017
Вибори у Британії: консерваторам не вистачило 8 мандатів для більшості

Патрія консерваторів втратила одноосібне лідерство на дострокових виборах, які ініціювала їх лідерка Тереза Мей

У Великобританії опублікували офіційні результати виборів до парламенту, у яких перемогла правляча консервативна партія, якій не вистачило 8 мандатів для формування більшості.

Про результати голосування до дочасних виборах інформує телеканал Sky News.

Консервативна партія Великої Британії, яку очолює прем'єр-міністр Тереза Мей, отримала 318 місць у 650-місцевій палаті громад.

Із другим результатом вибори завершив головний конкурент консерваторів - лейбористи. За підсумками підрахунку даних по всіх виборчих округах партія Лейбористів отримала 262 мандата.

Третє за розміром представництво в британському парламенті матиме Шотландська національна партія. Її представить 35 депутатів.

Ліберально-демократична партія отримала 12 місць у парламенті.

Ще 12 депутатів представлять інші партії або є незалежними парламентарями.

Явка виборців склала 68,7%, відзначає телеканал Sky News.

У зв'язку з тим, що жодна партія не отримала більшості, уряд буде формувати коаліція. У Британії таку ситуацію називають "підвішений парламент", адже уряд буде діяти та приймати рішення з огляду на домовленості між партіями.

Як повідомляла "УМ", наступного дня після виборів уже було зрозуміло, що партія Терези Мей втрачає більшість у парламенті, але про остаточне розділення депутатських портфелів було невідомо, адже тоді порахували голоси виборців у 633 із 650 округів.