Ірак сколихнули два теракти: жінки-смертниці підірвали бомби на ринку та автовокзалі

14:25, 10.06.2017
Ірак сколихнули два теракти: жінки-смертниці підірвали бомби на ринку та автовокзалі

Нова ціль терактів ІДІЛ - Ірак, де від одного вибуху загинуло більше 30 людей

В Іраці понад 30 людей загинули внаслідок двох вибухів, відповідальність за які взяло на себе екстремістське сунітське угруповання «Ісламська держава».

Про це повідомляє "Радіо свобода".

Вибух на багатолюдному ринку в місті Мусаябі, що за 80 кілометрів на південь від столиці Багдада і за 30 кілометрів на схід від міста Кербели, священного для шиїтів, влаштувала смертниця-жінка.

Не менш ніж 31 людина загинула і 35 були поранені.

Іще чотири людини поранені внаслідок іншого вибуху, в самій Кербелі на автовокзалі в центрі міста. Там теж підірвала себе жінка-смертниця, але нікого не вбила.

Угруповання "Ісламська держава" нині втрачає дедалі більші території, які воно захопило свого часу в Іраці й Сирії.

Зокрема, в Іраці під їхнім контролем наразі ще лишаються лічені квартали міста Мосула на півночі країни, що тривалий час було їхньою твердинею, в Сирії триває наступ на їхні позиції в місті Ар-Ракка, яке це угруповання називає своєю "столицею".

Як повідомляла "УМ", терористи "Ісламської держави" вчинили подвійний теракт в Ірані, Британію атакували двічі протягом місяця, вчинивши теракти в Манчестері та Лондоні, підривали і обстрілювали з гранатомета християн в Єгипті. У співпраці з ІДІЛ підозрюють і підривника метро в Пітері.