У Росії відкрили кримінальну справу на Володимира Парасюка за наругу над прапором РФ

12:06, 13.06.2017
У Росії відкрили кримінальну справу на Володимира Парасюка за наругу над прапором РФ

Володимир Парасюк став фігурантом кримінальної справи в Росії (Ельдар Сарахман, Фейсбук)

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу щодо народного депутата Верховної Ради Володимира Парасюка (позафракційний) за "залучення осіб до скоєння нападу на установи, які користуються міжнародним захистом".

Про це йдеться у повідомленні російського відомства, опублікованому на офіційному сайті Слідкому РФ, де вказано, що Парасюк є фігурантом справи за фактом нападу в 2016 році на Генеральне консульство Російської Федерації в Львові та наруги над прапором Росії.

"В ході розслідування кримінальної справи крім причетності до вищевказаних злочинів, слідством отримані достатні докази, що свідчать про те, що Парасюк 9 березня 2016 року також ще схиляв присутніх біля Генерального консульства людей до скоєння нападу на російське диппредставництво", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що 9 березня 2016 року у Львові під час проведення акції на підтримку на той момент ув'язненої в Росії української екс-льотчиці, а нині народної депутатки, Надії Савченко, на територію генерального консульства РФ кинули петарду, також будівлю закидали яйцями.

Під час акції народний депутат Володимир Парасюк зірвав прапор Росії, який активісти потім спалили