В Авдіївці оголосили надзвичайний стан через відсутність газу

14:04, 13.06.2017

В Авдіївці Донецької області, яка знаходиться під постійним обстрілом терористичних проросійських формувань, оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру регіонального рівня.

Про це повідомляє у Facebook голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Місто вже шостий день без газу - відтоді як бойовики вчергове пошкодили старий газогін. Оголосили по Авдіївці надзвичайну ситуацію техногенного характеру регіонального рівня", - написав він.

За словами очільника ВЦА, вже розпочинається будівництво нового газопроводу, через який Авдіївка отримуватиме газ з контрольованої Україною території.

"Відсьогодні приступаємо до робіт – позбудемося залежності від примх російсько-терористичних бандформувань", - зазначив він.

Вартість будівництва складатиме 59 млільйони гривень, інформує Павло Жебріський.

"Домовляємося, щоб частину робіт профінансував "Метінвест", оскільки газогоном з контрольованої Україною території газ надходитиме й на Авдіївський коксохімзавод", - пояснив він.

Як повідомлялося, станом на 7 годину 13 червня газопостачання а Авдіївці відсутнє, ремонтні роботи підземного газопроводу, який був пошкоджений 7 червня в результаті бойових дій, не проводились у зв’язку з небезпекою для працівників.

Напередодні, 12 червня, терористи обстріляли житлові квартали із танків.

"Під вогонь танкових гармат бойовиків потрапили житлові квартали Авдіївки. 125 мм снаряди вибухнули біля житлових будинків по вулицях Островського та Гагаріна", - зазначається у повідомленні Спільного центру контролю та координації припинення вогню.