У Покровську затримали перебіжчика, який встиг повоювати в ЗСУ та «ДНР» по двічі

07:49, 16.06.2017
У Покровську затримали перебіжчика, який встиг повоювати в ЗСУ та «ДНР» по двічі

Коли їхав до покровська, мав при собі "тимчасове посвідчення" від "ДНР". Видно, на "паспорт ДНР" навоювати не встиг (В'ячеслав Аброськін / Facebook)

У Покровську Донецької області затримали чоловіка, який зміг здивувати місцевих поліцейських: він два рази брав участь у війні на боці ЗСУ та двічі тікав до так званої "армії ДНР".

Про це у Facebook повідомляє керівник Національної поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

"Сьогодні в Покровську на автовокзалі співробітники поліції Донеччини затримали "цікавий фрукт" - чоловік, 48 років, уродженець Мирнограду, у якого при огляді вилучили "тимчасове посвідчення військовослужбовця ДНР". За цим так званим документом цей "діяч" з жовтня 2016 року - гранатометник "армії ДНР"", - написав він.



Аброськін повідомив, що життєвий опус перебіжчика дещо розгубив поліцейських.

"З серпня 2015 року по серпень 2016 року цей товариш проходив службу в одній з наших бригад ЗСУ, під час обстрілу бойовиків отримав поранення. Далі він виїжджає на окуповану територію, де після лікування працевлаштовується в "5-у самохідно-гаубичну батарею Цитаделі" на посаду гранатометника. Так, йде на службу до бойовиків, які ж йому нанесли поранення. За "службу" у окупантів, з якими він сам нещодавно ще воював, отримував 15 тисяч російських рублів", - розповідає про першу зраду колаборанта Аброськін.

"В лютому 2017 року він повертається до рідного Мирнограду, де вже наступного дня йде... до нашого військкомату. Там його направляють назад до "рідної" бригади. Два місяці він воює проти своїх "однополчан"-бойовиків й вже в квітні 2017 року він демобілізується і йде назад до Донецька", - надає інформацію про перебіжчика очільник поліції Донеччини.

Перебіжчик приїхав із "ДНР" до Покровська, як він заявив, аби побачити свою кохану.

"Отже, за два останні роки цей "недовоїн" встиг повоювати двічі як на боці України, так й на стороні окупанта. З його слів, хронологія його переходів виглядає так: ЗСУ-"ДНР"-ЗСУ-"ДНР". Цей "життєвий шлях" ми обов'язково перевіримо", - зазначає Аброськін, якому вперше став відомий такий випадок військової кар'єри.

"В цієї людини все стерлося де свої, а де чужі. Скільки вбитих на його руках має встановити слідство, а поки затриманий має час писати свої "мемуари" для слідчих в камері СІЗО", - резюмує В'ячеслав Аброськін.